Project Description

Feilden Grove

Oxford
Feilden Grove is a side extension garage replacement to a 1970s detached house in Oxford. The house is set within a leafy suburban environment, with a large garden to the side that once felt isolated from the main house. Inside, the existing kitchen, dining and living spaces were all disconnected, with no views out onto the garden and its green setting.
The project completely reorientates the house towards the garden, creating a large consolidated living space that captures and prolongs enjoyment of the afternoon and evening sun. New expanses of glazing and a cosy window seat create framed views of the surrounding mature trees, forming a connection with nature, making the new space a complete joy to be in.

Feilden Grove

Oxford
Feilden Grove is a side extension garage replacement to a 1970s detached house in Oxford. The house is set within a leafy suburban environment, with a large garden to the side that once felt isolated from the main house. Inside, the existing kitchen, dining and living spaces were all disconnected, with no views out onto the garden and its green setting.
The project completely reorientates the house towards the garden, creating a large consolidated living space that captures and prolongs enjoyment of the afternoon and evening sun. New expanses of glazing and a cosy window seat create framed views of the surrounding mature trees, forming a connection with nature, making the new space a complete joy to be in.